Cara milih topeng kanggo coronavirus?

Apa sampeyan ngerti jinis topeng sing kudu sampeyan tuku kanggo coronavirus
Topeng medis, topeng perawatan medis, topeng bedhah medis, topeng pelindung medis, N95, KN95, 3M, lan liya-liyane babagan jenenge topeng, wong kaget lan bingung.
Jinis topeng umume bisa dipérang dadi 6 jinis miturut standar panggunaan
Topeng bedah medis, topeng pelindung medis, N95, FFP2 bisa digunakake kanggo nglindhungi institusi medis, KN95 ora bisa digunakake kanggo institusi medis, nanging wong biasa bisa milih.
Cara milih macem-macem jinis topeng? Dina iki, aku bakal ngenalake sampeyan, supaya cepet milih topeng sing cocog karo sampeyan.

1. Topeng medhis / topeng perawatan medis
Topeng medis lan topeng perawatan medis kalebu standar nasional, YY0969, lan biasane dirancang lan diprodhuksi dening perusahaan. Komposisinya biasane kain sing ora ditenun lan kertas saringan.
Topeng kaya kasebut ora bisa njamin panyaring ing mikroorganisme patogen lan bledug, ora bisa nggayuh efisiensi filtrasi partikel lan bakteri, lan ora bisa kanthi efektif nyegah serangan patogen liwat saluran pernapasan.
Topeng jinis iki diwatesi kanggo alangan mekanik tartamtu kanggo partikel bledug utawa aerosol. Iki umume digunakake kanggo perawatan rutin ing rumah sakit, lan efek protèktif ora banget puas.

2. Topeng bedhah bedah
Topeng bedhah perubatan kudu diprodhuksi miturut standar YY0469-2011. Yen standar perusahaan sing disetel dening perusahaan kasebut nyukupi utawa ngluwihi syarat YY0469, bisa uga dicithak ing bungkus topeng njaba.
Topeng bedhah dipérang dadi telung lapisan: lapisan njero banyu, lapisan filter tengah, lan lapisan anti banyu njaba. Efek nyaring kanggo partikel non-lengo luwih saka 30%, lan properti nyaring bakteri luwih saka 95 (non-N95).
Iki cocog kanggo pangayoman dhasar personel medis utawa personel sing gegandhengan, bisa nyegah panyebaran getih, cairan awak lan cipratan, lan duwe fungsi perlindungan ambegan. Topeng bedhah medis bisa ngalangi paling bakteri lan virus lan nyuda resiko infeksi salib ing rumah sakit.
Digunakake utamane ing lingkungan medis tinggi kayata klinik medis, laboratorium lan kamar operasi, kanthi faktor keamanan sing rada dhuwur lan resistensi kuwat kanggo bakteri lan virus. Digunakake utamane kanggo nyegah panyebaran influenza lan penyakit ambegan.

3.KN topeng
Topeng KN biasane digunakake kanggo nglindhungi partikel sing ora berminyak. Miturut syarat standar GB2626, panyaring partikel non-lengo dipérang. Antarane wong-wong mau, KN90 luwih saka 90% kanggo prakara partikel non-ndhuwur ngluwihi 0,075 mikron, KN95 luwih saka 95% kanggo prekara partikel sing ora berminyak ing ndhuwur 0.075 mikron, lan KN100 luwih saka 99,97% kanggo masalah partikel non-ndhuwur ing 0.075 mikron.
Syarat jinis topeng KN ing bahan panyaring yaiku bahan sing kontak langsung karo pasuryan ora mbebayani kanggo kulit lan bahan filter ora mbebayani kanggo awak manungsa. Bahan sing digunakake kudu nduweni kekuwatan sing cukup lan ora kudu cacat utawa rusak sajrone urip layanan normal.
Seri topeng sing padha karo KN, lan seri KP, apa KP?
KN kanggo partikel sing ora berminyak, lan KP minangka topeng kanggo partikel berminyak. KP90 / 95/100 iku padha karo KN90 / 95/100 ing KN.
Topeng KN lan KP cocog banget kanggo bahan polip polik berminyak lan non-kayata kayata bledug, asap, kabut lan kaya sing diprodhuksi dening pangolahan logam tanpa ferrasi, metalurgi, wesi lan baja, coking, bahan kimia organik, gas, konstruksi, lan dekorasi . (Cathetan: bisa uga diarani topeng bledug)

4. Topeng pelindung mental
Standar pangayoman medis China yaiku GB19083-2010. Ora ana statement N95 ing standar iki, nanging klasifikasi tingkat 1, 2, lan 3 digunakake kanggo nunjukake efisiensi nyaring.
Tingkat 1 bisa memenuhi syarat N95. Kanthi tembung liyane, angger ana topeng proteksi medis sing cocog karo standar GB19083, mesthi bakal bisa nggayuh efisiensi filtrasi N95 lan KN95.
Bentenane topeng pelindung medis lan KN95 yaiku topeng pelindung medis uga duwe "seng nembus getih sintetis" lan "ketahanan kelembapan permukaan". Efek perawatan topeng pelindung medis ing getih, cairan awak lan cairan liyane dijlentrehake, nanging jinis KN kasebut ora kasedhiya.
Mula, topeng jinis KN cocog karo GB2626 ora bisa digunakake kanggo operasi medis, utamane operasi berisiko tinggi kayata tracheotomi lan intubasi tracheal sing mungkin cipratan.
Topeng bedah ing rumah sakit kabeh kudu ketemu tingkat 1 lan ndhuwur GB19083. Bisa entuk filtrasi 95%, lan bisa nyegah seng nembus cairan.
Sawise ujar iki, akeh wong uga bakal takon, apa N95?
Sawetara jinis topeng sing ditepungi ing ndhuwur, topeng medis lan topeng bedhah bedah miturut standar standar medis, topeng proteksi medis lan model KN ngetutake standar nasional, lan N95 nderek standar AS.

Topeng 5.N95
Topeng N95 nderek standar NIOSH42CFR84-1995 Amerika (Keamanan Nasional lan Kesehatan Pekerjaan Nasional NIOSH42CFR84-1995). N nuduhake resistensi minyak lan 95 nuduhake cahya kanggo partikel tes khusus. Konsentrasi partikel ing topeng luwih saka 95% luwih murah tinimbang konsentrasi partikel ing njaba topeng. 95 ora rata-rata, paling minimal.
Rentang nyaring yaiku kanggo partikel non-berminyak, kayata bledug, kabus asam, mikroorganisme, lan liya-liyane. Skop aplikasi yaiku nglindhungi penyakit infeksi pernafasan udhara dening staf medis lan staf sing gegandhengan, lan nyegah panyebaran getih, cairan awak lan mantra sajrone prosedur kasebut.
Ninggung tingkat masker anti-partikel liyane, NIOS uga kalebu: N95, N99, N100, R95, R99, R100, P95, P99, P100, total 9 jinis.
Cathetan: N — dudu tahan minyak, tahan minyak, tahan minyak P.
Syarat teknis lan metode uji coba kanggo loro tingkat topeng KN95 lan topeng N95 biasane padha, nanging kalebu standar nasional.
N95 nderek standar Amérika, dene FFP2 ngetutake standar Eropa.

Topeng 6.FFP2
Topeng FFP2 minangka salah sawijining standar topeng Eropa ing EN149: 2001. Iki digunakake kanggo adsorb aerosol sing mbebayani, kalebu bledug, asap, tetesan mistik, gas beracun lan wap beracun, liwat bahan filter, ngalangi supaya ora dihirup dening wong.
Antarane, FFP1: Efek saringan paling murah> 80%, FFP2: Efek saringan paling murah> 94%, FFP3: Efek saringan paling murah> 97%. Yen nggunakake data iki kanggo milih topeng sing cocog kanggo penyakit iki, sing paling murah yaiku FFP2.
Bahan panyaring topeng FFP2 dipérang dadi papat lapisan, yaiku rong lapisan kain sing ora dirajut + siji lapisan kain semprotan pelapis + siji lapisan katun sing ditukup jarum.
Topeng pelindung FFP2 bisa nglindhungi virus lan bakteri sing apik banget, kanthi efisiensi panyaring luwih saka 94%, sing luwih cocog kanggo lingkungan sing panas lan lembab utawa perlindungan jangka panjang.

Pitakonan pungkasan, apa topeng 3M?
"3M Topeng" nuduhake kabeh produk 3M sing bisa diarani topeng. Dheweke bisa dipérang dadi telung kategori: topeng medis, topeng pelindung partikel, lan topeng anget sing kepenak. Saben jinis topeng nduweni fokus proteksi sing beda.
Topeng pelindung medis 3M digawe ing China lan diimpor. Dheweke duwe properti proteksi topeng bedah medis lan topeng pelindung partikel. Digunakake ing rumah sakit lan bisa nyaring partikel ing udhara lan blokir getih, getih, cairan awak lan sekresi.
Antarane topeng 3M, sing diwiwiti 90, 93, 95, lan 99 minangka topeng sing efektif banget kanggo nglindhungi saka partikel sing mbebayani. Loro 8210 lan 8118s kasebut kudu menehi syarat kanggo proteksi PM2.5 China. Yen sampeyan pengin milih kanggo nyayomi syarat pangayoman influenza World World, pilih 9010, 8210, 8110s, 8210v, 9322, 9332.

Ndeleng iki, sampeyan ngerti carane milih topeng sajrone wabah?
1, bisa milih topeng bedah medis, coba milih topeng bedah.
2, bisa milih topeng tanpa katup ambegan, coba milih topeng tanpa katup ambegan.
World gelut! China gelut


Wektu kirim: Jun-28-2020